• Problem slučaja
  • 30.11.2011.

Problem slučaja "DAJLA "

Kako pratimo slučaj "DAJLA " dosta je uznemirio duhove u zemlji i to pogotovo u Istri. Biskup Milovan je pokazao vrlo visoki stupanjdomoljublja i služi kao primjer ostalima u zemlji, a posebnopolitičarima-politikantima. Pored ostalog dokazuje da njegov život kojeg živije popunjen do kraja s istinom, poštenjem, ne potkupljivošću i borbom zapravdom. To je pravi raritet u današnjem dobu, kada su sve te vrline na zadnjemmjestu što se te naše teze potvrđuju iz dana u dan u našoj zemlji.

Kako to da se ovaj slučajupravo našao u ovo vrijeme na našim prostorima. To nije ništa čudnovato, kadaupravo mi dajemo takvim zahtjevima povod. Možemo konstatirati i to vrlopozitivno, da se sjednice recimo Skupštine Istarske županije prate i u Italijii mogu vidjeti, kako mi s našim odlukama otuđujemo imovinu naših građana i tona način, da proglašavamo javni interes Republike Hrvatske i na takav načinoduzmemo našim građanima imovinu i predajemo zainteresiranim privatnim licima. Kakoje u našoj zemlji sve moguće to vidimo i na primjeru Zakona o golf igralištima,koji omogućava otimanje imovine, a mi na Skupštini Istarske županije sve toblagoslovimo i ljudima uzmemo njihovu imovinu. Pored toga, ako pratiteposljednje događaje to mi u našoj županiji radimo i ako se nekome prohtije,proglasimo javni interes RH, da se vadi mineralna sirovina(kamen) za privatnepotrebe, gdje čak negiramo ustavno pravo građana za pravo na zdrav život iočuvanje prirode i okoliša, opet mi na Skupštini Istarske županije toizglasavamo, jer naši kolege po direktivi sve izglasavaju.

Naše je mišljenje, da suBenediktinci pogriješili i čak nas uvrijedili, jer svoj zahtjev nisu uputili naSkupštinu Istarske županije, da mi odlučujemo i netko je njih totalno krivouputio i svoj zahtjev neće moći realizirati, jer će sada netko se javiti, daipak na ovim prostorima postoji država, članica UN i da će se morati poštivatiUstav RH, Zakoni, potpisani međunarodni ugovori i sporazumi i da neće moći sirealizirati svoju želju, da nekoliko puta si naplate nešto što nije njihovo.Moramo si ipak priznati, da se takve stvari dešavaju u našoj zemlji, vjerojatnoje to njih i ponukalo.

 

S poštovanjem,

Predsjednik stranke:

Mr. sc. Josip Anton Rupnik