• SPORAZUM O IZGRADNJI NOVE BOLNICE
  • 30.11.2011.

SPORAZUMO IZGRADNJI NOVE BOLNICE

istina glasi;

"SPORAZUM O DOGRADNJI BOLNICE"


Naveli smo dva naslova i to prvi, koji se protura u javnosti i na njemu se želi dobitipolitički bodovi u oči parlamentarnih izbora i drugi naslov, koji je jediniispravan ali on se kao takav ne lansira u javnost, jer na njemu se iz daleka nemože postići puno bodova.

Nazadnjoj sjednici Skupštine Istarskežupanije, koja je zakazana izvanredno, što nije mogla biti, 28. srpnja 2011.godine donesena je odluka o prihvaćanju Sporazuma o sufinanciranju izgradnjenove građevine Opće bolnice u Puli, što potvrđuje našu tezu o ispravnostidrugog naslova današnje konferencije zanovinare. Netko je nešto potpisao bez našeg znanja, a mi donosimo naknadnoodluku. Normalno je da nitko neće biti protiv dogradnje bolnice ali je potpunopromašena priča o bitnom i kvalitetnom poboljšanju usluga.

Nevjerojatno zvuči, kada se prikaže pravaistina oko kvalitete liječenja naših sugrađana, jer nova građevina jeinteresantna samo za projektne organizacije, kako bi nastavili s izradamaraznih projekata i njih naplaćivali i jasno za građevinare, kojima bi dobrodošla jedna takva investicija. Općoj bolnici Pula, da bi se kvalitetnopoboljšala usluga liječenja, onda treba osigurati nekoliko miliona kuna, da senabave nužno potrebni aparati i na taj način stvarno podigne nivo liječenja ida sadašnja kategorija bolnice iz 3. pređe u 2. kategoriju. Pored toga je potrebno kompletirati liječničkuekipu, a isto tako prateće osoblje bez kojeg bolnica ne može funkcionirati.Isto tako je potrebno omogućiti liječničkoj ekipi, da se usavršava putem raznihspecijalizacija na renomiranim institucijama kako u zemlji tako i uinostranstvu. Što će nama građevina, koju ne prate upravo to što smo nabrojili.Sve to što smo naveli su preduvjet poboljšanja kvalitete liječenja i to sigurnoostaje i dogradnja bolnice upravo to mora posjedovati, da bi ispunila obećanja,koja se tako lako lansiraju u javnost.

Pravaistina oko izgradnje nove bolnice nakon iznesenog, bitno mijenja sliku, koja se lažno prikazuje javnosti sciljem, da se aktualna vlast prikaže u veoma pozitivnom ozračju i da se osvojišto više glasova među naivnim biračima, koji bi trebali povjerovati u njihovepriče.

 

 

Moramo podsjetiti potencijalne njihoveglasaće, da se prilikom parlamentarnih ilokalnih izbora potpisuje sporazum o izgradnji nove bolnice i obećavaju silnimilioni, a nema se novaca za minimalne potrebne aparate, potrebni materijal, ane ulaže se skoro ništa u kadar, koji je ključan za poboljšanje kvaliteteliječenja u našoj bolnici.

Poštovanigrađani, jedina prava je istina, da ćemo za dvije godine opet potpisatiSporazum, jer dolaze lokalni izbori i jedina pozitivna osobina ovog Sporazumaje, da je demantirana izgradnja nove bolnice. Javnosti mora shvatiti, da se radi o dogradnji bolnice i tokada dođe vrijeme, jer naša država je u ogromnim gubicima i ako se stvarno želipomoći građanima kroz poboljšanu kvalitetu liječenja onda neka barem osigurajuminimalna sredstva i da se osigura što smo već naveli u našim prijedlozima.

Pozivgrađanima Istre: " Nemojte više nasjedati na predizborna obećanja ivrijeme je, da se kaže tim glumcima, nemojte nas više varat i krajino je vrijeme, da odete s položaja, jer ste ovomnarodu nanijeli veliku štetu, a sebi napunili đepove i zadužili generacije igeneracije, da to vračaju."

 

Spoštovanjem,

Predsjednik stranke:

Mr. sc.Josip Anton Rupnik